Mezoterapi ile Selülit ve Bölgesel Yağlanma Tedavisi;

1- Selülit Tedavisi

Mezoterapi ile cilt altına şırınga edilen maddeler, selülitli alanda kan akımını ve lenfatik dolaşımı düzenler, yağ depozitlerini azaltır ve sertleşmiş bağ dokuyu düzeltir. Selülit tedavisi için mezoterapiile haftada bir kez olmak üzere toplam 4-10 seansta başarılı sonuçlar alınır. Eğer hasta diyet ile bunu korursa sonuçlar kalıcı olabilir.

2- Bölgesel Yağlanma

Mezoterapi, enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını hızlandırır. Ancak mutlaka tedaviye alınan kişi de önerilen diyete uymalıdır.

Ultrason ve Radyofrekans

Ultrason & Radyofrekans Dalgaları Ne Amaçla Kullanılır?

Bu sistem, yağ hücrelerinin hacimlerinin ultrason ve radyofrekans dalgaları ile azaltılması yoluyla bölgesel zayıflamayı ve cildin sıkılaştırılmasını hedefleyen non-invaziv bir tedaviyi kapsamaktadır. Bu sistemde, ultrasonun mekanik enerjisi ile dual radyofrekans enerjisi aynı anda ve birlikte yağ dokusuna gönderilmektedir. Bu enerjinin hedeflenen derinlikteki yağ kitlesine ulaşmasını ve bu yağ dokusunun ısıtılmasını sağlayan özel bir başlık kullanılmaktadır. Başlığın üzerinde, hastanın cilt yüzeyinde oluşması istenilen sıcaklığın (39,5–42,5 ºC) sürekli olarak ölçülmesini ve bu aralıkta tutulmasını sağlayan bir termometre bulunmaktadır. İstenilen sıcaklık değerlerinin dışına 

çıkılmaması için ultrason ve radyofrekans enerji çıkış değerinin sürekli olarak ayarlanması gerekir. Ayrıca başlıkta bulunan bir soğutucu da cilde temas ederek cilt yüzeyinin soğutulmasını ve yapısının korunmasını sağlar. Ultrasonun mekanik enerjisi ile radyofrekans enerjisi beraber yağ hücrelerinin hacminin azalmasına ve cilt dokusunun sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

Bölgesel zayıflamanın yanı sıra fibrotik matriks yağ yapılarının açılmasına etkisi olduğundan selülitte de etkilidir. Diğer zayıflama yöntemleriyle cevap almanın güç olduğu kollar, sırt yan bölgeler ve diz üstü gibi bölgelerde oldukça hızlı ve olumlu sonuçlar sağlamaktadır.

Klinik olarak test edilmiştir. Yapılan çalışmalarda iç organlara herhangi bir yan etkisi olmadığı belirtilmiştir.

Kaç Seans Gereklidir ve Seans Aralığı Nedir?

4-6 seans yeterlidir. Seans aralığı 7-14 gündür.

Acı ve Ağrı Var Mıdır?

Hayır.

Uygulama Kimlere Yapılamaz Veya Risklidir?

- Uygulama öncesi, karaciğer ve böbrek fonksiyon testlerinin yapılması tavsiye edilmektedir.
- Hamilelik şüphesi olan kişiler ve hamilelere uygulama yapılamaz.
- Damar tıkanıklığı, Lymphatik sistem dolaşım bozukluğu olan kişilere uygulama yapılamaz.
- Kanser hastaları, radyo terapi ve kemoterapi alan kişilere uygulama yapılamaz.
- Yakın dönemde, verem hastalığı geçiren kişilere uygulama yapılamaz.
- Karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan kişilere uygulama yapılamaz.
- Kalp pili olan hastalara uygulama yapılamaz.
- Epilepsi – Sara hastalarına uygulama yapılamaz.
- Uygulama alanında metal protez (kalça protezi), implant, plaka, çivi, vida vb. bulunan kişilere uygulama yapılamaz.
- Akut enfeksiyon durumlarında, uygulama yapılamaz.

Uygulama Öncesi Ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar Ve Tavsiyeler

- Uygulamaların adet döneminden 3-4 gün önce ve sonrasına kadar yapılması vücudun ödemli ve ağrı eşiğinin düşük olması sebebiyle tavsiye edilmez. Adet döneminde; tuz, kahve, yeşil çay, kolalı içecekler ve çay kısıtlanmalıdır.
- Uygulamadan 3-4 gün önce, uygulama yapılacak kişinin günlük; 2,5-3 litre su tüketmeye başlaması gereklidir. Uygulamadan sonra da devam etmelidir.
- Uygulamadan 3 gün sonrasına kadar; ağır fiziksel hareketler yapılmaması, hamam ve saunaya girilmemesi gereklidir ancak ılık duş alınabilir. Hafif yürüyüşler yapılabilir.
- Uygulamanın 4. gününden sonra ise, tempolu yürüyüşler ve kalori oranı düşük, protein ve sebze ağırlıklı beslenme önerilir.
- Uygulama yapılacak kişilerin, uygulama periyodu içerisinde, alkol tüketmemeleri tavsiye edilir.
- Uygulamadan sonra, kişiler çay ve kahve içeceklerse eğer, her 1 fincan için extra 1 bardak daha su içmeleri tavsiye edilmektedir. 
- Uygulamalar esnasında, kişi üzerinde metalik içerikli objeler bulunmamalıdır. (Kolye, yüzük, saat, bilezik, metalik sütyen kopçası vb.)
- Ölçü alımları sırasında, kişinin uygulama sonrası idrar kesesinin boş olması gereklidir.

 

Paylaş